Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Έκτορ Ραούλ Κούπερ: «Ισορροπία στην ομάδα»

Ο τεχνικός του ΑΡΗ, Έκτορ Ραούλ Κούπερ, τοποθετήθηκε από την αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης για τον αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό (11/09, 19:30).
Ο Αργεντινός τεχνικός επεσήμανε στην αρχική του τοποθέτηση: «Όλοι γνωρίζουμε πώς είναι να παίζεις με ένα δυνατό αντίπαλο, όπως ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει, όμως, αυξημένο κίνητρο και μεγάλη αισιοδοξία. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και-πάνω απ’ όλα- πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ βρίσκεται σε πολύ καλή στιγμή.

Ξεκινήσαμε με εκτός έδρας νίκη στην πρώτη αγωνιστική του Πρωταθλήματος και νωρίτερα είχε προηγηθεί η είσοδός μας στους ομίλους του Europa League. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να βαδίζουμε βήμα-βήμα. Θέλω η ομάδα μου να συγκεντρωθεί ξεχωριστά για κάθε παιχνίδι και να κάνει σταθερά βήματα κάθε φορά, γιατί αν βιάζεσαι, μπορεί να στραβοπατήσεις.

Πρέπει να βρούμε ισορροπία. Η ομάδα ξέρει τί πρέπει να κάνει και υπάρχει αισιοδοξία για τη νίκη με έναν σημαντικό αντίπαλο. Προβλήματα δεν αντιμετωπίσαμε, είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε και όλα αυτά στα πλαίσια της ισορροπίας που θέλω να έχει η ομάδα μου.

Ο Παναθηναϊκός και οι “μεγάλες” ομάδες της Αθήνας δεν ξεκίνησαν νικηφόρα στο Πρωτάθλημα. Αυτό δημιουργεί φιλοδοξία, που φυσικά σχετίζεται και με την ατμόσφαιρα των οπαδών μας γύρω από την ομάδα, αλλά σε λογικά πάντα πλαίσια. Οι φιλοδοξίες μας πρέπει να είναι περισσότερο ευχές. Πρέπει να κοιτάξουμε τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας και να δούμε μέχρι πού μπορεί να φτάσουμε».
Σχετικά με τον κόσμο του ΑΡΗ και την αισιοδοξία που υπάρχει στις τάξεις του, τόνισε ο Έκτορ Κούπερ: «Ο λαός μας είναι χαρούμενος και αυτό είναι πολύ καλό. Θα ήταν άσχημο να συνέβαινε το αντίθετο. Αυτό, όμως, κοστίζει στην ομάδα και γι’ αυτό λέω συνεχώς ότι πρέπει να κρατήσει τις ισορροπίες. Καταλαβαίνω τον κόσμο και την χαρά του.

Τους νιώθω συνεχώς, μας λένε πόσο καλά πάμε, μας “χτυπάνε” την πλάτη, αλλά αυτό κοστίζει καμιά φορά στην ομάδα μου και στη συγκέντρωσή της. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά με ποιον παίζουμε και τί έρχεται μετά από αυτό το παιχνίδι. Πέρα από όλη αυτή την ατμόσφαιρα, η ομάδα μου ξέρει ποιο είναι το επόμενο βήμα της.

Βιώνουμε ευχάριστες στιγμές και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Το ποδόσφαιρο, όμως, κρύβει εκπλήξεις κι εμείς κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό».
Για το αν ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί τις διοικητικές εξελίξεις στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, απάντησε: «Πρώτα απ’ όλα, με ενδιαφέρει η δική μου ομάδα, πώς θα παρουσιαστεί και πώς πρέπει να παίξει. Αυτό που σκέφτομαι είναι τί πρέπειεμείς να κάνουμε για να κερδίσουμε μια ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό.

Όσο για τον αντίπαλο, μου αρέσει να σκέφτομαι πάντα ότι διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές, γιατί αυτό το σκεπτικό σε κάνει να προετοιμαστείς καλύτερα. Αν, για διάφορους λόγους, δεν είναι σε καλή κατάσταση ο αντίπαλός μας, ίσως αυτό να είναι και καλό. Είναι, όμως, δύσκολο να υπολογίσεις πώς θα έρθει να παίξει, εξαιτίας διοικητικών εξελίξεων ή τραυματισμών.

Εσύ πρέπει να κοιτάς την ομάδα σου. Γι’ αυτό και πρέπει να προετοιμαστείς καλύτερα και να είσαι απαιτητικός. Στο Παγκόσμιο ποδόσφαιρο, δεν πρέπει να υποτιμάς κανέναν, πόσο μάλλον τον Παναθηναϊκό, τον περσινό Πρωταθλητή».
Ερωτηθείς για το αν μπορεί να κάνει πρόβλεψη για τη φετινή πορεία του ΑΡΗ, σχολίασε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ομάδας: «Είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα. Βρισκόμαστε στην έναρξη του Πρωταθλήματος και δεν μπορώ να δώσω προγνωστικά για το πώς θα είναι η κατάσταση μετά από τέσσερις μήνες. Δουλεύουμε, όμως, για να πηγαίνουμε καλύτερα.

Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα του αγώνα θα δείξει κάτι για τη συνέχεια της χρονιάς, αλλά θέλω τα πατήματα της ομάδας μου να είναι σταθερά. Όταν βιάζεσαι και κοιτάς ψηλά και όχι το πάτωμα, τότε μπορεί να βρεις εμπόδιο και οι επιπτώσεις να είναι δύσκολες».
Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ μίλησε και για τον Μεντί Ναφτί , που έμεινε εκτός λίστας για τους ομίλους του Europa League: «Είναι ιδιαίτερο το καθεστώς με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και, γενικότερα, είναι ιδιαίτερα τα πράγματα για όσους παίκτες παίζουν με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα.

Περιμέναμε να γίνει συζήτηση του παίκτη με τη διοίκηση και γι’ αυτό προσπάθησα να βρω την ισορροπία και δεν τον δήλωσα στη λίστα των αγώνων της Ευρώπης, γιατί θα έγερνε η πλάστιγγα υπέρ του. Προσπάθησα να βρω την ισορροπία, από τη στιγμή που δεν ξέραμε πώς θα κατέληγε το θέμα. Τον υπολογίζω κανονικά για το ελληνικό Πρωτάθλημα».
Σχετικά με το ενδεχόμενο να γίνει κάποια ακόμη μεταγραφική κίνηση στην ομάδα, υπογράμμισε: «Θα χρησιμοποιήσω μία έκφραση από έναν παλιότερο προπονητή. “Είμαστε ιδανικά” , γιατί αυτό είναι το υπάρχον υλικό. Αν στη συνέχεια έρθει κάποιος, θα τον καλωσορίσουμε, αν όχι , καλύτερα».
Για το σχήμα και τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε στο πρώτο παιχνίδι του Πρωταθλήματος στην Καβάλα, σημείωσε: «Αυτό που θα κάνεις για την ομάδα σου, είναι αυτό που θα σε φτάσει στη νίκη. Ήθελα φρέσκα πόδια που θα έδιναν ρυθμό στον αγώνα και βλέποντας τους παίκτες μου σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να αλλάξω ακόμη και σύστημα. Σκέφτηκα ότι έρχονται πολλοί σημαντικοί αγώνες και πρέπει να εκμεταλλευτούμε το υπάρχον υλικό μας, ώστε να ανταποκριθούμε σε όλες μας τις υποχρεώσεις».
Ο Έκτορ Κούπερ ρωτήθηκε και για την στάση της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ να ενθαρρύνει τον κόσμο, ώστε ο ίδιος να παραμείνει τον πάγκο του ΑΡΗ: «Αρχικά, αυτό με γεμίζει περηφάνια και σίγουρα είναι μία πολύ θετική κίνηση. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι καλοδεχούμενες. Το ιδανικό θα ήταν, όμως, να γίνονται όταν υπάρχουν όχι μόνο καλά, αλλά και άσχημα αποτελέσματα».
Τέλος, ο προπονητής της ομάδας, συμπλήρωσε αναφορικά με τους στόχους του ΑΡΗ: «Πάντα πρέπει να βελτιώνεις αυτό που έχεις ήδη κάνει. Πέρσι, φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου. Άρα, φέτος πρέπει να κερδίσουμε το Κύπελλο; Παρ’ όλα αυτά, ελπίζω το αυριανό πρωτοσέλιδο να μην είναι ότι “θα κερδίσουμε το Κύπελλο”».
 
Μαρία-Ελένη Κουλούρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου