Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Έκτορ Ραούλ Κούπερ: "Απαίτησή μας τα μέγιστα"

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ τοποθετήθηκε για τον επερχόμενο αγώνα κόντρα στον Εργοτέλη το απόγευμα της Κυριακής στο Κλ.Βικελίδης: «Θα μιλήσω καθαρά για το κυριακάτικο παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι πάντα ανταγωνιστικός και να βελτιώνεσαι, κυρίως όταν έχεις πολλές διοργανώσεις μέσα στη χρονιά.
Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και να απαιτείς τα μέγιστα, γιατί δεν έχεις τον χρόνο να δουλέψεις για το κάθε παιχνίδι που έχεις μπροστά σου. Ο ανταγωνισμός μπορεί να σου δώσει τον ρυθμό, ώστε να ανταπεξέρχεσαι σε κάθε παιχνίδι. Αν θέλεις να έχεις επιτυχίες σε όλες τις διοργανώσεις, πρέπει να έχεις καλό ηθικό και νοητική αποκατάσταση.
Όταν στο ηθικό σου δεν βγάζεις το μέγιστο που μπορείς και έχεις σκαμπανεβάσματα, τότε δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις και να έχεις μια καλή εικόνα και απόδοση στο παιχνίδι σου, όπως έγινε με εμάς στο ματς με τον Πανιώνιο. Για να είναι ανταγωνιστική η ομάδα, πρέπει να αποκτά εμπειρίες και να κοιτά το επόμενό της παιχνίδι. Με όλο το σεβασμό που έχω για τον Εργοτέλη, τον οποίο θεωρώ πολύ καλή ομάδα, αντίπαλος του ΑΡΗ στην προκειμένη περίπτωση είναι ο εαυτός του.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι βαθμοί που χάθηκαν, πρέπει να κατακτηθούν στο επόμενο παιχνίδι μέσα στην έδρα μας. Επομένως, αν μιλούσα για αγωνιστική ταυτότητα πριν από μερικούς μήνες, τώρα θα συμπληρώσω ότι πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα παιχνίδια, αλλιώς καταντά κοινή η ομάδα μου.
Δεν λέω ότι δεν χάνονται παιχνίδια, αλλά θέλω οι ποδοσφαιριστές μου να καταθέτουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι καλύτερο μπορούν, γι’ αυτό μιλάω και για νοητική προσπάθεια του συνόλου, ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός από εδώ και στο εξής.
Πέρα από τις αρετές του Εργοτέλη και των παικτών του, ο συγκεκριμένος αγώνας έχει να κάνει με την ταυτότητα της ομάδας μου στον αγωνιστικό χώρο.
Στο ποδόσφαιρο μπορεί να δέχεσαι μια “σφαλιάρα”, αλλά δεν πρέπει να μένεις στο παρελθόν. Αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται για να ανησυχεί ο αντίπαλος και όχι για να κάνει ζημιά στη δική σου ομάδα. Εγώ μιλάω για την ψυχή της ομάδας μου όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο».
Σχετικά με την αποβολή του Μεντί Ναφτί στο ματς με τον Πανιώνιο και την τιμωρία του, σημείωσε: «Ο ποδοσφαιριστής έχασε εντελώς τον έλεγχο, όχι λίγο. Μίλησα μαζί του και του ξεκαθάρισα κάποια πράγματα. Ο παίκτης προκλήθηκε, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Θα του επιβληθεί ένα πρόστιμο από εμένα. Από εκεί και πέρα, είναι προσωπικά όσα ειπώθηκαν.
Αν αυτά που είπε, τα εννοεί και θέλει να προσφέρει στην ομάδα, είναι καλοδεχούμενος. Όσο για το αγωνιστικό πρόστιμο, ούτως ή άλλως θα του επιβληθεί, με την απουσία του από την ομάδα για κάποιες αγωνιστικές. Εγώ μιλάω για ένα χρηματικό πρόστιμο που θα του επιβληθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου