Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Εμείς είμαστε ο ΑΡΗΣ

Την επόμενη μέρα του Συλλόγου ανέλυσε το ΔΣ της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε στο Κλεάνθης Βικελίδης με αφορμή την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ.


Τη συνέντευξη Τύπου προλόγισε ο Πρόεδρος του Φορέα, Γιάννης Γρανούζης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Εξετάσαμε το προηγούμενο διάστημα ποια είναι η θέση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αυτή τη στιγμή στο οικονομικό στερέωμα. Βρισκόμαστε στη μέση της διετούς διοίκησης της ΠΑΕ και το αγωνιστικό πλάνο εκτυλίσσεται βάσει σχεδιασμού.

Ο ΑΡΗΣ επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με την περσινή του πορεία και ήδη έχει προκριθεί στους ομίλους του Europa League για φέτος. Ο οικονομικός προγραμματισμός συμβαδίζει με την πρόκριση, καθώς θα ήταν διαφορετική η συνέντευξη Τύπου αν αυτή δεν είχε επιτευχθεί».

Εν συνεχεία, ο Υπεύθυνος επί των Οικονομικών Θεμάτων της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, Κυριάκος Χαμουζάς, ανέλυσε τα στοιχεία του οικονομικού ελέγχου της ΠΑΕ, αναφέροντας:

«Εξετάσαμε τα στοιχεία από το 2004 και έπειτα, για να έχουμε μία πληρέστερη εικόνα για τη θέση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Η υπαγωγή του ΑΡΗ στο άρθρο 44 το 2004, σήμανε την υποχρέωση αποπληρωμής του ποσού των 3.000.000 ευρώ σε ισόποσες δόσεις μέχρι το 2014, ενώ ο υποβιβασμός της ομάδας την επόμενη χρονιά, επιβάρυνε τον ΑΡΗ με επιπλέον 3.500.000 ευρώ.

Όλα αυτά χρόνια η ομάδα είχε το χαμηλότερο μπάτζετ σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στις αγωνιστικές της επιτυχίες.

Το 2008-09 υπήρξε επιβάρυνση με αποφάσεις των δικαστηρίων, σε υποθέσεις όπως το Λάκκωμα και η Sportvision. Την περίοδο 2009-10 το αγωνιστικό μπάτζετ ήταν το 80% του συνολικού, ενώ οι οδηγίες της UEFA μιλούν για ποσοστό έως 70%. Η περσινή χρονιά έκλεισε με σημαντικό αρνητικό ισοζύγιο εσόδων – δαπανών.

Εντούτοις, ο ΑΡΗΣ ξεπέρασε στη βαθμολογία τον ολυμπιακό, που είχε πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, ενώ καμία ομάδα με μικρότερο μπάτζετ δεν κατετάγη πιο πάνω από τη δική μας.

Στη νυν χρήση της διοίκησης της ΠΑΕ έχουν καταβληθεί σημαντικά ποσά για υποχρεώσεις άλλων χρήσεων, ενώ σε κάθε λύση συμβολαίου υπάρχει και καταβολή των οφειλομένων, κάτι που σαφώς και επηρεάζει τη ρευστότητα της ομάδας.

Υπάρχουν οφειλές της ΠΑΕ προς τον ΑΣ ΑΡΗΣ, οι οποίες αναμφίβολα πρέπει με κάποιο τρόπο να διακανονιστούν.

Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ δεν είναι διοίκηση Πρωτοδικείου, αλλά αιρετή, κάτι που σημαίνει ότι είναι υπεύθυνη για όλες τις χρήσεις και όχι μόνο για τη δική της. Σαν Λέσχη Φίλων ΑΡΗ θα εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να ορίζεται και στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ διοίκηση Πρωτοδικείου.

Η πρόσληψη του Έκτορ Κούπερ στη θέση του προπονητή αποτελεί μια μεγάλη επένδυση για τον Σύλλογο, που πρέπει να συμβαδίσει με βελτίωση όλων των λειτουργιών.

Επισημάναμε στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ την ανάγκη εξορθολογισμού κάποιων δαπανών, όπως και το ότι με βάση την κατάσταση στην οικονομία, τόσο συμβόλαια πρέπει να μειωθούν, όσο και ποδοσφαιριστές να πωληθούν. Επιπλέον, πρέπει να δοθεί βάση στις υποδομές, καθώς και στην επένδυση μέσω μεταγραφών ελπιδοφόρων παικτών.

Η αποχώρηση του Κάμπορα ήταν ωφέλιμη για την ομάδα, καθώς ο παίκτης που κλήθηκε να τον αντικαταστήσει, έχει το 60% των αποδοχών του πρώην ποδοσφαιριστή μας. Σαν Λέσχη Φίλων ΑΡΗ, αυτονόητα επιβεβαιώνουμε την καταβολή 4 δόσεων από την ΠΑΕ προς τον ποδοσφαιριστή μέσα στο 2010, το γεγονός ότι δεν έχει καμία άλλη απαίτηση από την ομάδα, όπως και τη ρήτρα των 300.000 ευρώ εφόσον υπογράψει σε άλλο ελληνικό σύλλογο.

Είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρξει επικοινωνιακή βελτίωση στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ, καθώς σε επωφελείς υποθέσεις η ομάδα παρουσιάζεται ως ζημιωμένη.

Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ, η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ θα προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η οικογένεια του ΑΡΗ πρέπει να συμμετάσχει με όλη της τη δύναμη στην εξέλιξη και την επόμενη μέρα του Συλλόγου».

Ακολούθησε η δευτερολογία του κ. Γρανούζη, ο οποίος σημείωσε:

«Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ είναι για πρώτη φορά ενημερωμένη για τα τεκταινόμενα στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Υπήρξε λάθος εντύπωση το 2004 με την υπαγωγή της ομάδας στο άρθρο 44, καθώς τα χρέη δεν μηδενίστηκαν.

Η θέση της ΠΑΕ επηρεάστηκε αρνητικά, με τα 3.000.000 ευρώ της υπαγωγής συν τα 3.500.000 ευρώ του υποβιβασμού. Μιλάμε για 6.500.000 ευρώ με το ξεκίνημα.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ δεν ασκεί διοίκηση. Είναι ο Φορέας που εκλέγει τη διοίκηση της ΠΑΕ, που την ενημερώνει, την ελέγχει, την ενθαρρύνει.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ θα είναι της τάξης των 2.000.000 ευρώ. Συμμετοχή, σημαίνει εγγραφή στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ. Τα μέλη μας πρέπει να αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο.

Πριν από λίγους μήνες κατέβηκαν στο ΟΑΚΑ 30.000 οπαδοί μας, σε κάθε αγώνα υπάρχει στο Κλεάνθης Βικελίδης 22.000 κόσμος και χιλιάδες στα εκτός. Εμείς είμαστε που θα βοηθήσουμε τον Σύλλογο σε δύσκολες στιγμές, που θα τον εξυγιάνουμε, που θα κατακτήσουμε Τίτλους.

Η νέα χρονιά, φέρνει νέο όραμα και νέους στόχους. Μπορεί το αγωνιστικό μπάτζετ πέρσι να ήταν το 80% του συνολικού, όμως ταυτόχρονα ήταν και το πιο μικρό από τις ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη 5άδα του Πρωταθλήματος.

Αν το μπάτζετ μειωθεί σημαντικά, τίθεται σε κίνδυνο η συμμετοχή του κόσμου, άρα και τα έσοδα.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Λαός του ΑΡΗ μπορεί να αποτελέσει το φωτεινό μονοπάτι. Αν τα μέλη στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ ήταν 20.000, το αγωνιστικό μπάτζετ δεν θα ήταν το 80%, αλλά το 65% του συνολικού.

Στην τωρινή θέση που βρίσκεται η ΠΑΕ, η ανανέωση του Έκτορ Κούπερ σημαίνει και μια μεγάλη οικονομική θυσία. Με τη συμμετοχή μας στη Λέσχη, αλλάζουμε επίπεδο, μιλάμε για πρωταθλητισμό. Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας σαν ιδιοκτήτες του ΑΡΗ».

Με τη σειρά του, ο Υπεύθυνος Ανάπτυξης της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, Γιώργος Μποτζώρης, υπογράμμισε:

«Την Παρασκευή 10/9 ξεκινούν οι προεγγραφές για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου του 2011. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα μέλη της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ και όσοι εγγραφούν σε αυτή έως τη λήξη της ΑΜΚ.

Η συμμετοχή γίνεται με ποσά πολλαπλάσια των 10 ευρώ (πχ, 10, 20, 30, 100, 1.000 ευρώ), ενώ θα δίδεται βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ και τον Πρόεδρο της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ.

Επιλέχθηκε η διαδικασία των προεγγραφών και όχι η εφάπαξ καταβολή, προκειμένου το κάθε μέλος της Λέσχης να δίνει κάποιο ποσό όποτε έχει τη δυνατότητα.

Η διαδικασία θα γίνεται στα γραφεία της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, σε διαμορφωμένα σταντ περιμετρικά του Κλεάνθης Βικελίδης και του Αλεξανδρείου, μέσω των τραπεζών Eurobank, Εθνικής, Αγροτικής, Marfin και T-Bank, καθώς και μέσω πιστωτικής κάρτας, με σταδιακή μείωση των δόσεων βάσει του χρόνου λήξης της ΑΜΚ».

Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, είπε:

«Μοιραζόμαστε όλοι το ίδιο όραμα για την ομάδα από μικρά παιδιά. Τα επίπεδα που βρίσκεται ο ΑΡΗΣ, πρέπει να αντικατοπτρίζουν τη δυναμική του κόσμου του. Υπήρξε σημαντική αύξηση των μελών της Λέσχης, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν δεικνύει τη δυναμική του Λαού του ΑΡΗ.

Έχω βιώσει από πρώτο χέρι τη δύναμη των οπαδών μας και θυμάμαι πολλά. Τον έρανο με τα 20χίλιαρα, τους 6.000 στην Πάτρα με την ομάδα να έχει υποβιβαστεί, τους 2.500 Ρώμη με δύσκολη κατάσταση αγωνιστικά, την εκστρατεία και την πορεία στη Σαραγόσα, τα ματς των ομίλων μετά, το φιλικό με την Μπόκα, το ΟΑΚΑ και τους 30.000 στον Τελικό – που θα ήταν παραπάνω αν είχαμε περισσότερα εισιτήρια – την πρόσφατη εκδρομή στην Καβάλα, όπου παρά το μακρινό ταξίδι στην Αυστρία, βρέθηκαν στο γήπεδο 8.000 οπαδοί μας.

Αυτός είναι ο Λαός του ΑΡΗ, αυτή είναι η δύναμή του. Ο Αρειανός είναι ο μοναδικός οπαδός που έχει την ευχέρεια και την ευχαρίστηση να συνδέει το όνομά του με την ομάδα.

Δεν χρειάζεται κριτική από το ραδιόφωνο ή τα φόρουμ, χρειάζεται συμμετοχή. Η μόνη λύση για το πρόβλημα ρευστότητας, είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Και η μόνη δίοδος για αυτή, είναι η συμμετοχή όλων».

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, Γιάννης Γρανούζης, απάντησε σε ερωτήσεις εκπροσώπων του Τύπου. Συγκεκριμένα:

- Για την οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ: «Δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος αυτή τη στιγμή για την ΠΑΕ, όλες οι οφειλές είναι διακανονισμένες».

- Για το αγωνιστικό: «Είναι τεράστια πολυτέλεια με τα τωρινά δεδομένα να έχουμε προπονητή τον κ. Κούπερ. Όμως, με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μπορούν να γίνουν εντυπωσιακές κινήσεις. Δεν εξετάζουμε τα πρόσωπα, αλλά τη θέση της ΠΑΕ».

- Για τη συμμετοχή του κόσμου: «Το μεγαλύτερο θέμα, είναι η συνειδητοποίηση από την πλευρά του κόσμου και η εξάλειψη του εφησυχασμού. Έχουν περάσει “πάνω από το πετσί μας” οι “επενδυτές” και “μεγαλομέτοχοι”.

Ιδιοκτήτης είναι μόνο ο Λαός του ΑΡΗ. Με 20.000 μέλη στη Λέσχη, κάθε χρόνο θα υπάρχει ρευστότητα 2.000.000 ευρώ στην ομάδα, χωρίς περαιτέρω απαιτήσεις. Ο Λαός του ΑΡΗ, είναι ο μοναδικός επενδυτής σε όλη την Ελλάδα.

Η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ έχει δώσει συνολικά στην ΠΑΕ το ποσό του 1.500.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 350.000 σε μικρό χρονικό διάστημα, από συνδρομές και εγγραφές του Μαΐου και έπειτα.

Όπως ανέφερε και η εκπρόσωπος του Supporters Direct, Αντονία Χάγκεμαν, η Λέσχη Φίλων ΑΡΗ είναι το μεγάλο στοίχημα της Ευρώπης, το οποίο εφόσον πετύχει, θα ακολουθηθεί και από πολλές άλλες ομάδες».

- Για τις διοικήσεις Πρωτοδικείου: «Δεν υπάρχει έναντι του ΑΡΗ η έννοια της ισονομίας, όταν η δική του διοίκηση είναι αιρετή και των ομάδων στην πόλη ή κάποιων άλλων ανά την Ελλάδα, διορίζονται από το Πρωτοδικείο.

Οι διοικήσεις Πρωτοδικείου έχουν ευθύνη μόνο για τη δική τους χρήση, όχι για τις προηγούμενες. Στη διοίκηση του ΑΡΗ, μεταφέρονται όλες οι χρήσεις. Εμείς μιλάμε από το 2004 και έπειτα, κάποιοι μιλούν για την τελευταία 2ετία. Θα εξετάσουμε ενδελεχώς το ζήτημα οι επόμενες διοικήσεις να διορίζονται, μετά από τις εκλογές, μέσω Πρωτοδικείου».

- Για το νέο γήπεδο: «Είναι θέμα του Ενιαίου ΑΡΗ το νέο γήπεδο. ΑΣ, ΠΑΕ, ΚΑΕ και Λέσχη κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να γίνει το όνειρο πραγματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου